Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuusvaltuutettu hakee ylitarkastajaa vakinaiseen virkaan 

Ylitarkastaja toimii yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjintään puuttumiseen liittyvien asioiden valmistelijana ja esittelijänä. Tehtäviin kuuluu muun muassa syrjintää koskevien yhteydenottojen selvittäminen, valtuutetun kannanottojen valmistelu, aloitteiden ja selvitysten tekeminen, raporttien ja kertomusten kirjoittaminen ja koordinointi, työryhmiin osallistuminen, kouluttaminen, sidosryhmäyhteistyö sekä muut valtuutetun toimialallaan osoittamat tehtävät.

Tehtävään ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia. Parhaat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa ylempi oikeustieteen korkeakoulututkinto, perehtyneisyys perus- ja ihmisoikeuskysymyksiin ja yhdenvertaisuuskysymyksiin, sekä kokemus perus- ja ihmisoikeustyöstä.

Erityisenä etuna pidämme kokemusta syrjintään puuttumisesta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä julkisessa toiminnassa, sosiaaliturvajärjestelmän sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemusta, perehtyneisyyttä eri vähemmistöjen oikeuksiin, kuten vammaisten henkilöiden oikeuksiin sekä kokemusta oikeuksien toteuttamisesta oikeudenkäyttöelimissä.

Lue lisää tehtävästä valtiolle.fi-sivustolta

Hakuaika päättyy 17.12.2022

05.12.2022