Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon haetaan kahta ylitarkastajaa maastapoistamisen valvontaan

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon haetaan kahta ylitarkastajaa, jotka toimii maastapoistamisen täytäntöönpanon valvonnan tehtävissä. Suomessa tehtävän valvontatyön lisäksi ylitarkastaja osallistuu Euroopan raja-ja merivartioviraston järjestämien palautuslentojen valvontaan. Hän osallistuu valvontatehtäviin, raportointiin ja valvontatyön kehittämiseen Työhön sisältyy monipuolisia kirjoitustehtäviä, kuten lausuntojen ja kannanottojen valmistelua. Ylitarkastajan toimenkuvaan voi sisältyä myös ulkomaalaisten oikeuksiin ja ihmiskaupparaportointiin liittyviä tehtäviä. 

Hakijalta odotamme

Parhaat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, perehtyneisyys perus- ja ihmisoikeuksiin sekä ulkomaalaisten ja haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden oikeudelliseen asemaan Suomessa.

Tehtävän menestyksellisessä hoitamisessa erityisinä etuina pidämme kokemusta laillisuusvalvontatyöstä, perusoikeuksien soveltamisesta sekä ulkomaalaislainsäädännön ja käytännön hyvää osaamista. 

Tehtävä edellyttää valmiutta matkustamiseen sekä mahdollisuutta tehdä ajoittain työtä virka-ajan ulkopuolella.  

Lisäksi odotamme itsenäistä työskentelyotetta ja organisointikykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Tehtävän menestyksellisessä hoitamisessa tarvitaan vähintään hyvää suomen ja englannin sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Muu kielitaito luetaan eduksi.

Tehtävän kesto: Vakinainen
Työaika: Virastotyöaika
Tehtävä alkaa: 1.8.2021tai sopimuksen mukaan
Hakuaika päättyy: 24.5.2021 23:59

Tarkemmat tiedot avoinna olevasta tehtävästä ja ohjeet hakemiseen löytyvät valtiolle.fi-palvelusta.

Lisätietoja tehtävästä
Elina Castrén, Erityisasiantuntija
029 566 6802, [email protected]

Yhdenvertaisuusvaltuutettu korostaa toiminnassaan yhdenvertaisuuden toteutumista ja arvostaa monimuotoisuutta työyhteisössä. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman mukaisesti valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua monipuolisen henkilöstörakenteen edistämiseksi.

07.05.2021