Saavutettavuusseloste

Tämä on yhdenvertaisuusvaltuutetun saavutettavuusseloste. Yhdenvertaisuusvaltuutetun sivustoa www.syrjinta.fi koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä saavutettavuusseloste on luotu 22.9.2020. Seloste on päivitetty 21.12.2022 uuden saavutettavuusauditoinnin jälkeen.

Tämän digipalvelun saavutettavuus on arvioitu teknisesti kolmannen osapuolen sovelluksen avulla. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut myös ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Tämä verkkosivusto (www.syrjinta.fi) on julkaistu: 22.9.2020.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Yhdenvertaisuusvaltuutetun verkkosivusto täyttää pääosin WCAG 2.1 –kriteeristön A & AA -saavutettavuusvaatimukset, muutamin poikkeuksin, joista kerrotaan alempana. Havaittuja saavutettavuusongelmia korjataan parhaillaan.

Ei-saavutettava sisältö

Skaalautuvuus

  • Osa visuaalisista elementeistä ei skaalaudu siististi ilman kahden suunnan vieritystä näytölle, joka on 320 CSS-pikseliä leveä.
  • Kun tekstiä suurennetaan 200 %, sisältösivujen sivuvalikon tekstit valuvat valikon ulkopuolelle ja menevä päällekkäin sisällön kanssa.

Skaalautuvuutta korjataan parhaillaan.

PDF-tiedostot

Sivustolla on ei-saavutettavia pdf-tiedostoja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, jolloin niitä ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi.

Videot

Videoilla ei ole kuvailutulkkausta. Videoihin lisätään kuvailutulkkaus mahdollisimman pian.

Sivun rakenne

  • Joillain sisältösivuilla ei ole merkitty pääsisältöaluetta ohjelmallisesti.
  • Kielivalikkoa ei ole merkitty navigaatioelementiksi

Sivun rakennetta korjataan parhaillaan näiltä osin.

Navigointi

Ajankohtaista-osion sisältösivuilla vasemmasta valikosta puuttuu sekä visuaalinen että ohjelmallinen aktiivisen osion korostus sekä murupolku. Navigointia korjataan tältä osin parhaillaan.

Sosiaalinen media

Yhdenvertaisuusvaltuutetun sosiaalisen median kanavien sisällöissä huomioidaan saavutettavuusvaatimukset kunkin kanavan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Ennen 23.9.2020 tuotettujen visuaalisten ja audiovisuaalisten materiaalien joukossa voi olla sisältöjä, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Saavutettavuuspalaute

Anna saavutettavuuspalautetta lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai täyttämällä yhdenvertaisuusvaltuutetun yhteydenottolomakkeen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
[email protected]
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000