Saavutettavuusseloste

Tämä on yhdenvertaisuusvaltuutetun saavutettavuusseloste. Yhdenvertaisuusvaltuutetun sivustoa www.syrjinta.fi koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä saavutettavuusseloste on luotu 22.9.2020. Tämän digipalvelun saavutettavuus on arvioitu teknisesti kolmannen osapuolen sovelluksen avulla.

Tämä verkkosivusto on julkaistu: 22.9.2020.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Yhdenvertaisuusvaltuutetun verkkosivusto täyttää pääosin WCAG 2.1 –kriteeristön A & AA -saavutettavuusvaatimukset, muutamin poikkeuksin:

  • Sivustolla on viittomakielisiä videoita, joista puuttuu tekstitys. Videoiden tieto on kuitenkin sellaista, että siitä löytyy tekstivastine sivustolla. 
  • Sivustolla on esimerkiksi YouTube-upotuksia, joilta puuttuu selittävä otsikko (title). (WCAG 4.1.2)
  • Pdf-tiedostojen saavutettavuus
  • Pdf-tiedostojen metatiedoissa voi olla puutteita
  • Sivun mobiiliversiossa on elementti, joka saattaa vaikeuttaa saavutettavuustyökaluja käyttävälle hahmottamista, missä sivustolla ollaan
  • Joillain sivuilla saattaa olla kaksi pääelementtiä merkittynä.

Ei-saavutettavista pdf-tiedostoista osa on julkaistu ennen 23.9.2018, jolloin niitä ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi.

Sosiaalinen media

Yhdenvertaisuusvaltuutetun sosiaalisen median kanavien sisällöissä huomioidaan saavutettavuusvaatimukset kunkin kanavan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Ennen 23.9.2020 tuotettujen visuaalisten ja audiovisuaalisten materiaalien joukossa voi olla sisältöjä, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Saavutettavuuspalaute

Anna saavutettavuuspalautetta lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
[email protected]
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000