Hoppa till innehåll

Diskrimineringsombudsmannen söker kommunikationspraktikant

En högskolepraktikplats för kommunikationsstuderande erbjuds på diskrimineringsombudsmannens byrå för tiden mars-augusti 2023

Praktikanten är en del av det lilla kommunikationsteamet och hjälper till i diskrimineringsombudsmannens dagliga kommunikation. Arbetsuppgifterna ger en mångsidig erfarenhet inom många olika delområden samt inom främjande av likabehandling. Tyngdpunkten för praktiken är webbkommunikation och daglig kommunikation i sociala medier.

Vi önskar att sökanden har hunnit lite längre i sina studier. Utmärkt förmåga att uttrycka sig i skrift på finska är ett måste. Med tanke på arbetsuppgifterna önskar vi att sociala medier är en naturlig miljö för sökanden. Vi ser det också som en fördel att sökanden har förståelse för inkluderande och tillgänglig kommunikation. 

Sökanden har fördel av goda kunskaper i nationalspråken. Det är också en fördel om sökanden behärskar bildbehandlings- och layoutprogram samt har ytterligare språkkunskaper. Dessutom uppskattar vi kreativitet, förmåga att anpassa sig samt förmåga att arbeta självständigt.

Tidpunkt: sex månader, mars-augusti 2023
Lön: 1450 €/månad
Vi önskar att sökanden har tillgång till praktikantstöd men detta är inte nödvändigt.

I sin verksamhet betonar diskrimineringsombudsmannen förverkligandet av likabehandling samt uppskattar mångfald i arbetsgemenskapen. Vi önskar ansökningar av personer i olika åldrar, av olika kön, samt av personer som tillhör språkliga, kulturella eller andra minoriteter. I enlighet med likabehandlings- och jämställdhetsplanen kan positiv särbehandling tillämpas i rekryteringen för att främja mångfald bland personalen. Diskrimineringsombudsmannen erbjuder tillgängliga arbetsutrymmen och gör vid behov rimliga anpassningar. 

Tilläggsinformation om praktiken fås av kommunikationschef Maria Swanljung, e-post maria.swanljung(at)oikeus.fi

Ansökningarna skickas till [email protected]. Du kan också ansöka platsen på valtiolle.fi.

Sista ansökningsdag är 25.1.2023

04.01.2023