Hoppa till innehåll

Ode till likabehandling – paneldiskussion om likabehandling mellan riksdagspartierna 6.3.2023

Välkommen att följa diskrimineringsombudsmannens valdiskussion om likabehandlingsteman som anordnas den 6 mars 2023 på Helsingfors stadsbibliotek Ode! I paneldiskussionen får vi höra riksdagspartiernas representanters syn på främjande av likabehandling, arbete mot rasism och förbättrande av tillgänglighet. Tillställningen är en öppen publiktillställning och evenemanget kan också följas online.

Diskrimineringsombudsmannen anordnar en valdiskussion om likabehandling och mänskliga rättigheter för representanten av de nuvarande riksdagspartierna. Vid evenemanget kommer riksdagskandidater att diskutera om sätt att bygga ett mer jämlik Finland som är fritt från rasism och om minskandet av diskriminering och hemlöshet samt främjandet av tillgänglighet.

Välkommen att följa med evenemanget antingen på plats i Ode eller via webben. Mer information om deltagarna samt länk till livesändningen publiceras närmare evenemanget. 

Tid: 6.3.2023 kl. 17.15-19
Plats: Helsingfors stadsbibliotek Ode, Maijasalen, Tölöviksgatan 4 eller på webben.
Det finns teckenspråkstolkning vid evenemanget.

Principerna för ett tryggare rum

Under diskrimineringsombudsmannens evenemang tillämpar vi principerna för ett tryggare rum, vilket innebär att diskriminerande tal eller agerande inte tillåts under evenemanget. Alla deltagare har rätt att känna sig trygga under evenemanget utan rädsla för diskriminering, trakasserier eller förringande. 

Tillgänglighetsinformation

Maijasalen ligger på första våningen, nära huvudentrén. Salen är tillgänglig förutom den upphöjda läktaren. I främre delen av salen finns mycket tillgängligt utrymme för publiken.  Mer information av tillgänglighet finns på oodihelsinki.fi.

25.01.2023