Hyppää sisältöön

Katso tallenne yhdenvertaisuusvaltuutetun eduskuntakertomuksen julkaisutilaisuudesta

Yhdenvertaisuusvaltuutettu julkaisi 31.3.2022 kertomuksen eduskunnalle yhdenvertaisuuden toteutumisesta Suomessa vuosina 2018–2021. Kertomus antaa katsauksen yhdenvertaisuuden tilasta Suomessa sekä katsauksen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta ulkomaalaisten oikeuksiin ja ihmiskauppaan liittyen. Tekstitetty tallenne kertomuksen julkaisutilaisuudesta on nyt katsottavissa.

Julkaisutilaisuudessa valtuutetun toimiston asiantuntijat esittelivät eduskuntakertomuksen keskeisiä viestejä ja suosituksia, minkä jälkeen keskusteltiin yhdenvertaisuuden toteutumisesta Suomessa paneelikeskustelussa. Tilaisuudessa kuultiin myös pakolaisneuvonnan kommenttipuheenvuoro, sekä eduskuntaryhmien puheenvuoroja valtuutetun esittämistä suosituksista.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa alla olevasta linkistä kokonaisuudessaan. Tilaisuus on tulkattu viittomakielelle ja tallenne on tekstitetty.

Linkki julkaisutilaisuuden tallenteeseen (YouTube).

Yhdenvertaisuusvaltuutetun eduskuntakertomus

Yhdenvertaisuusvaltuutettu antaa kerran neljässä vuodessa kertomuksen eduskunnalle yhdenvertaisuuden toteutumisesta Suomessa. Eduskuntakertomuksessa valtuutettu nostaa esiin havaintoja syrjintään, yhdenvertaisuuteen, ihmiskauppaan, maastapoistamiseen ja ulkomaalaisten oikeuksiin liittyen. Valtuutettu myös esittää suosituksia, joilla yhdenvertaisuuden ja perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista voidaan edistää.

Tutustu eduskuntakertomukseen (pdf).

14.04.2022