Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon haetaan ylitarkastajaa

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon haetaan ylitarkastajaa vakituiseen virkaan. Ylitarkastaja toimii yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjintään puuttumiseen liittyvien asioiden valmistelijana ja esittelijänä. Tehtäviin kuuluu muun muassa syrjintää koskevien yhteydenottojen selvittäminen, valtuutetun kannanottojen valmistelu, aloitteiden ja selvitysten tekeminen, raporttien ja kertomusten kirjoittaminen ja koordinointi, työryhmiin osallistuminen, kouluttaminen sekä muut valtuutetun toimialallaan osoittamat tehtävät.

Parhaat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, perehtyneisyys syrjintään puuttumiseen ja yhdenvertaisuuden edistämiseen erityisesti vaikuttamistyön kautta sekä muu kokemus perus- ja ihmisoikeustyöstä. Erityisenä etuna pidämme kokemusta syrjintään puuttumisesta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä koulutuksessa sekä kokemusta alkuperäiskansojen oikeuksien edistämisestä. 

Lisäksi tehtävään valittavalta odotetaan aloite- ja yhteistyökykyä, itsenäistä työskentelyotetta, kykyä arvioida erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. 

Tehtävän menestyksellisessä hoitamisessa tarvitaan erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Muu kielitaito luetaan eduksi.

Tehtävän kesto: Vakinainen
Työaika: Virastotyöaika
Tehtävä alkaa: 1.4.2021 tai sopimuksen mukaan.
Haku päättyy: 28.1.2021.

Tarkemmat tiedot tehtävästä ja ohjeet hakemiseen löytyvät valtiolle.fi-palvelusta. 

Yhdenvertaisuusvaltuutettu korostaa toiminnassaan yhdenvertaisuuden toteutumista ja arvostaa monimuotoisuutta työyhteisössä. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman mukaisesti valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua monipuolisen henkilöstörakenteen edistämiseksi.

14.01.2021